icon-otomotiv icon-insaat icon-medikal icon-close icon-banka icon-endustri icon-customer icon-activity icon-target icon-report icon-rocket icon-down icon-calendar icon-data icon-personal icon-mobile icon-flag icon-team icon-right-secondary icon-kvkk icon-iso icon-lock icon-ip icon-dmz icon-reload icon-stats-down icon-stats-up icon-job icon-role icon-home icon-integrations icon-app-market icon-zoom icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-instagram icon-social-medium icon-social-youtube icon-social-spotify icon-social-linkedin

Doğru Satış Maili Yazmanın 7 Kuralı

Okuma Süresi: 2 dakika Satış elemanları için öğrenilmesi gereken ilk ders satışı istemektir.

Satış personellerinin öğrenmesi gereken ilk ders satış talebi yaratmaktır. Doğru hazırlanan satış maili, talep yaratmanın en etkili yoludur. E-mailinizi ”harekete geçirici bir mesaj” ile tasarlayın. 

Sunduğunuz teklif, satış sürecinizin kritik bir parçasıdır. Potansiyel müşterinizi satın almaya teşvik etmek için mail üzerinden çeşitli avantajlar sunarsınız. Satış maillerinin amacı müşteriye ürünün faydalı yönlerini göstermektir. Eylem çağrınız ne kadar net ve güçlü olursa alacağınız yanıtın olumlu olma ihtimali atar. 

Potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekmek ve elde tutmak için sınırlı bir zamana sahipsiniz. Müşterilerin ilgisini mailin sonuna kadar çekebilirseniz -şanslıysanız- anlaşmayı güçlü, motive edici bir eylem çağrısı ile bitirin. 

Doğru Satış Maili Yazmanın 7 Kuralı

1) Müşterileri Eyleme Geçirin

Harekete geçirici bir çağrı oluşturmak, aşağıdaki temel kurallardan bazılarını izlemeyi gerektirir:

Okuyucuların kafasını çok fazla seçenekle karıştırmayın. Çok fazla seçenek sunarsanız, hangisinin daha iyi olduğu konusunda endişe yaratırsınız. Yanlış bir seçim yapmamak adına hiçbir seçim yapmaz, her şeyi kenara koyarlar. Dürtü hala sıcakken okuyucuların cevap vermelerini kolaylaştırın.

Onlara tam olarak ne yapacaklarını söyleyin. Okuyucuların ne yapmasını istediğinizin açıkça göründüğünü düşünebilirsiniz, ancak şunu unutmayın: Sizin için barizdir, çünkü bu sizin teklifinizdir. Parçayı bir yabancı gözüyle okumayı deneyin ve talimatların ne kadar net olduğunu görün.

Onları aramak için izin istiyorsanız “Şimdi Arayın!” yada Web sitenizi ziyaret etmelerini istiyorsanız “Hemen siteye göz atın!” gibi bir eylem çağrısında bulunun.

2) Aciliyet Duygusu Ekleyin

Eylem çağrınıza aciliyet eklemediğiniz sürece insanlar genellikle işleri sonraya devredecektir. Teklifte bir zaman sınırı koyun: “Bu teklif 30 gün içinde sona erecek. Kaçırmayın! ” veya malzemelerin sınırlı olduğunu ya da ücretsiz seminerlerinizde sınırlı sayıda koltuk bulunduğunu belirtin. İnsanlara hemen cevap vermek için bir neden sunun.

3) Teşvikler Ekleyin

Herkes bonus ikramiye almaktan hoşlanır. İnsanlara belirli bir tarihe kadar işlem yaparlarsa ekstra bir şey kazanacaklarını söyleyin. Bu bir rapor belki DVD veya başka değerli bir hediye olabilir.

4) Eylem Çağrınızı Göze Çarpacak Şekilde Yerleştirin

Bir paragrafın ortasına gömmeyin. Kendisini koyu renkte tek bir sıraya koyun. Parça boyunca birkaç harekete geçme çağrısı yapmış olabilirsiniz. O halde parçanın sonunda, okuyucunun gözden kaçırmayacağı bir kutuya basit bir versiyon koyun.

5) Müşterilere Güven Verin

Okuyucular, bir şeyler kaybetmekten korktukları için tereddüt edebilirler. Onlara her şeyin yoluna gireceğini söyleyin. “Risksiz”, “Para iadesi garantisi” ve “Bilgileriniz gizli tutulur” gibi kelimeleri kullanın.

6) Farklı Çağrıları Deneyin

Neyin daha iyi sonuç vereceğini önceden bilemezsiniz. İnsanlara, onları bir web sitesine göndermekten daha iyi seslenmeniz mi var? Yanıt vermek için kaç tane ikramiyeye ihtiyaç duyuluyor? Cevap verme sürenizi ne yaparsanız kısaltabiliyorsunuz? Tıpkı pazarlama kampanyanızın herhangi bir bölümünü test ettiğiniz gibi harekete geçirici mesajınızı da test etmelisiniz.

7) Kolaylaştırın

Onların aramalarını ister misin? O halde telefon numaranızı satış parçasının her sayfasına belirgin şekilde yerleştirin ve operatörlerin hangi belirli saatlerde görev yaptıklarını söyleyin. Onların bir web sitesini ziyaret etmesini mi istersiniz? URL girişini kolaylaştırın ve sitenin hazır olduğundan ve bot olmadığını doğrulayın.

« »